Compiled scripts won't update when running RM in IntelliJ

Discussion in 'Developer Support' started by Furor, Apr 15, 2015.

  1. When running RuneMate via an IntelliJ configuration I noticed that changes which I made to a bot and compiled would not be made when I started the bot in RuneMate once again. In other words, RuneMate is seeing files as they were when they were first compiled via IntelliJ.

    Here's some more info regarding this:

    IntelliJ runs RuneMate with a ton of commands...
    Code (Text):
    1. "C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\bin\java"
    2. -Didea.launcher.port=7532 "
    3. -Didea.launcher.bin.path=C:\Program Files (x86)\JetBrains\IntelliJ IDEA 14.1.1\bin"
    4. -Dfile.encoding=windows-1252 -classpath "C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\charsets.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\deploy.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\javaws.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\jce.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\jfr.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\jfxswt.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\jsse.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\management-agent.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\plugin.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\resources.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\rt.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\access-bridge-64.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\cldrdata.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\dnsns.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\jaccess.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\jfxrt.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\localedata.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\nashorn.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\sunec.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\sunmscapi.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\sunpkcs11.jar;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_40\jre\lib\ext\zipfs.jar;C:\Users\Tim\IdeaProjects\Furor\out\production\Furor;D:\Work\Programming\RuneMate\RuneMate.jar;C:\Program Files (x86)\JetBrains\IntelliJ IDEA 14.1.1\lib\idea_rt.jar" com.intellij.rt.execution.application.AppMain com.runemate.Boot
    I tried to change the file location but when I compiled the files and changed the target folder in RM, the files were still being seen as the old version.
  2. Most people do not experience this issue, it is likely do to your current configuration.
  3. I am having the same issue.
    Did you ever find a solution?
  4. Never found a solution, I know at least 4 other people who are getting this.
  5. That sucks. I also can't get dev. mode to work from command line. I mean, it works, but it can't find scripts bots, even though I'm pointing it to the same folder as I do when I launch it in intellij.

    So, my only working option is to restart RuneMate every single time I want to adjust or add something, which is really tiresome. I mean... you can't write bots like that.
    --- Double Post Merged, Apr 26, 2015, Original Post Date: Apr 26, 2015 ---
    (hope it automerges)

    Just wanted to say that I set up Eclipse, and it works like a dream.
    Just in case anyone has the same trouble, and looks for solution. Eclipse works. For whatever reason.
  6. Sorry to bring up a few month old post, but has anyone figured out a fix other than switching to Eclipse? IntelliJ updates the script bot in the out directory, but when re-running the script bot in RM it does not see the changes... almost as if it is using a cached version somewhere.

    I figured it out. Turns out It only updated it when I recompiled my code. IntelliJ does not support automatic recompiling on save unless you have the option checked and nothing is running. So you have to run RM outside of IntelliJ and then it works fine.
    #7 mjmfighter, Jul 18, 2015
    Last edited: Jul 18, 2015
  7. Good debugging. We will bring that to everyone's attention as they ask about it.

Share This Page