Resolved Is it possible to use Java 1.7

Discussion in 'Client & Site Support' started by Taric, Mar 9, 2015.

  1. Taric

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    10
    I lucked out. I'm part of that small percent that Java 1.8 just doesn't like. #Hype

    Is there any way I can get the RuneMate client to work with Java 1.7, or do I need to just cut my wrists and sob while I wait for a Jagex fix?

    Alone we are as fragile as a small twig, but together we can come together to form one tremendous faggot.

     
  2. Best Answer:
    Post #4 by Taric, Mar 9, 2015
  3. Exia

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    596
    Likes Received:
    242
    It should just be java 1.8_40, try getting 1.8_25 or 1.8_31. They should be available from the oracle Archive Download page.
     
  4. Arbiter

    Arbiter Mod Automation

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    2,503
    Likes Received:
    1,029
    What seems to be the issue with Java 8? Some more info would appreciated as others may have the same problem.
     
  5. Taric

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    10
    I'm silly. HERE:
    Source: Jagex Tech Help Forums
    Problem:
    We've identified an issue between Java version 8, update 40 and DirectX.

    Workaround:
    Switch over to OpenGL mode before entering a game world via the graphical options menu, or load RuneScape into Safe Mode by holding the 'S' key whilst the game loads.

    The RuneMate client would crash every time I would try to load into an RS3 world.

    And as soon as I re-read this I'm wondering why I didn't try using RuneMate in openGL... XD
     
  6. Arbiter

    Arbiter Mod Automation

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    2,503
    Likes Received:
    1,029
    Ahh damn. Hopefully Jagex can patch that soon, because I really want to force Java 8 update 40 as it has some nice new things devs can use.
     

Share This Page

Loading...