1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Question Referencing Client PIDs?

Discussion in 'Client & Site Support' started by tsm1ty, Nov 30, 2019.

  1. tsm1ty

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Question:
    Is there a way access client PIDs automatically and accurately, before logging into the client? (For example: a command line argument, Runemate backend, etc)?

    Background:
    I'm currently building a management system for my bots and accounts. Each account has its own proxy, and each proxy is tied to a specific official 07 launcher (1, 2, 3, etc) using Proxifier. The process involves picking an account and bot, then having my management system find which proxy and launcher is associated with the account, launching the correct client, and using Runemate's command line arguments to run a bot using the correct client. However, to do this, I need the PID of the correct client. The process is outlined below:

    Account 1 ---> Proxy 1 ----> Launch Client 1 ----> Get Client PID ----> Run bot using command line arguments for the specified PID

    Problem:
    I have not found a viable way for my program to automatically reference the PIDs for each client.

    Solution Attempts:
    I've found there are three ways to find client PIDs:
    1. View them manually in Runemate's interface
    2. Running Environment.getRuneScapeProcessId() while already logged in. (Not viable for my setup as this would leave me vulnerable to logging the wrong account into the wrong proxy)
    3. I built a very rugged Python script bot that involves:
      1. Launching Runemate
      2. Launching an OSRS client
      3. Taking a screenshot of Runemate's interface
      4. Using pyautogui to navigate the app and take a screenshot
      5. Using pytesseract to convert the picture to text
      6. Searching the text for the PID numbers (the overall process is only around 60% accurate)
    None of these options seems to work for my project.

    Question (Again): Is there a way access client PIDs automatically and accurately, before logging into the client? (For example: a command line argument, Runemate backend, etc)?
     
    #1 tsm1ty, Nov 30, 2019
    Last edited: Nov 30, 2019
  2. Arbiter

    Arbiter Mod Automation

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    2,938
    Likes Received:
    1,266
    Are you asking how you can identify process IDs of running RuneScape clients on a computer? If so, this can be done at the operating system level by filtering the running processes by the criteria of interest, e.g. processes of a Java runtime with a window title starting with "RuneScape". The way to do this will be different depending on operating system.
     
  3. tsm1ty

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    @Arbiter Thanks for this. This had been racking my brain for much more time than I'd like to admit. I was under the impression that PID was assigned by RuneMate, but it turns out it's assigned by the OS (Windows in my case).

    For anybody that has the same misunderstanding as me, I found what I was looking for in:
    Task Manager ---> Details ---> JagexLauncher.exe ---> PID (second column)
     
    Arbiter likes this.

Share This Page

Loading...