Bug runemate isn't working on my mac

Discussion in 'Client & Site Support' started by nick6doeee, May 4, 2016.

  1. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    i made my system run 32 bit and yet rune mate still doesn't work on my mac because of the "agentinitializationspecication"
     
  2. Party

    Party Client Developer

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    3,176
    Likes Received:
    1,420
    Bug reports usually include evidence, like logs and screenshots. Unfortunately, I don't know a lot about OS X.

    When you say you made your system run on 32-bit, do you mean you OS X, or Java? Because RuneMate requires a 32-bit JRE to run. You can uninstall all of your Java versions and RuneMate, and then re-install RuneMate to use the JRE that comes packaged with it.
    Beyond that, can you run programs on a Mac as Administrator?
     
  3. Arbiter

    Arbiter Mod Automation

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    2,556
    Likes Received:
    1,079
    No no no. I have no idea how you think you managed to do it, but it's impossible to run 32bit Java on a Mac (with the exception of using Wine or a VM). Whatever you did, undo it. Uninstall all versions of Java, RuneMate, and RuneScape. Then go download JRE 8u92 for Mac from Oracle. There is only one Mac download so make the obvious choice. Then install RuneScape and RuneMate. You should then be all good to go.
     
  4. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    didn't work arbiter
     
  5. Arbiter

    Arbiter Mod Automation

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    2,556
    Likes Received:
    1,079
    Go to ~/RuneMate/logs/ and post the contents of the most recent log. Make sure it includes the exception that occurs.
     
  6. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Screen Shot 2016-05-06 at 6.56.25 PM.png this is what i get. I've uninstalled runescapes client and also rune mate many times. nothing is working. please help.
     
  7. Party

    Party Client Developer

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    3,176
    Likes Received:
    1,420
    As above, post logs.
     
  8. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    what do you mean logs?? it doesn't work
    --- Double Post Merged, May 6, 2016, Original Post Date: May 6, 2016 ---
    @Party
     
  9. Party

    Party Client Developer

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    3,176
    Likes Received:
    1,420
    Log files contained in ~/RuneMate/logs/, like @Arbiter has suggested. They contain information which will be useful in resolving the issue.

    For example, in my Windows system they are located in the following directory, and you will have a similar directory on your Mac:

    [​IMG]

    Have a look and see what you can find.
     
  10. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    there was only one log and i deleted it. uninstalled everything and still got View attachment 749
    --- Double Post Merged, May 6, 2016, Original Post Date: May 6, 2016 ---
    View attachment 750 @Party
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    [Debug] RuneMate Version: 2.1.3
    [Debug] Java Version: 8u92 x64 (Oracle Corporation)
    [Debug] Operating System: Mac OS X x64
    Attempting to start official client. If it does not open shortly please do so manually.
    Checking for a new game instance every second for two minutes or until one is found.
    Found a new game instance after 15 seconds.
    Failed to bind to virtual machine because of a AgentInitializationException
    com.sun.tools.attach.AgentInitializationException: Agent JAR loaded but agent failed to initialize
    at sun.tools.attach.HotSpotVirtualMachine.loadAgent(pn:126)
    at nul.iiiiiIiiIIIi.catch(azb:245)
    at nul.IiiiiIiiIIii.run(yzb:128)
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    @Arbiter
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    plz help
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    [Debug] RuneMate Version: 2.1.3
    [Debug] Java Version: 8u92 x64 (Oracle Corporation)
    [Debug] Operating System: Mac OS X x64
    Downloading 1 missing or outdated cloud resource.
    Attempting to start official client. If it does not open shortly please do so manually.
    Checking for a new game instance every second for two minutes or until one is found.
    Found a new game instance after 15 seconds.
    Attempting to start official client. If it does not open shortly please do so manually.
    Checking for a new game instance every second for two minutes or until one is found.
    Found a new game instance after 4 seconds.
    Attempting to start official client. If it does not open shortly please do so manually.
    Checking for a new game instance every second for two minutes or until one is found.
    Found a new game instance after 14 seconds.
    Failed to bind to virtual machine because of a AgentInitializationException
    com.sun.tools.attach.AgentInitializationException: Agent JAR loaded but agent failed to initialize
    at sun.tools.attach.HotSpotVirtualMachine.loadAgent(pn:126)
    at nul.iiiiiIiiIIIi.catch(azb:245)
    at nul.IiiiiIiiIIii.run(yzb:128)
     
  11. kazemanie

    kazemanie Staff

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    587
    Your Runescape account email address is visible in your screenshot. I suggest you remove the picture you linked & edit it to remove the email address if you do not want your Runescape account banned.
     
  12. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    can't even figure out how to delete the picture cuz this layout is terrible
    --- Double Post Merged, May 6, 2016, Original Post Date: May 6, 2016 ---
    or even how to delete the thread
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    where the hell does it say delete thread?!?!?!?!
     
  13. kazemanie

    kazemanie Staff

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    587
    Just edit your post and delete the picture in the edit interface.

    A staff member will be able to delete your thread for you

    *Cough* @Arbiter
     
  14. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    how do you delete your thread>!>!>!!>!>[email protected]?##?!?#!#?!#?!?#[email protected]#[email protected]#?!#[email protected]?#
    --- Double Post Merged, May 6, 2016, Original Post Date: May 6, 2016 ---
    doesn't work. only allows for me to delete the words..not picture
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    @Aidden @Arbiter
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    work on your forum layout @Aidden @Arbiter
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    thread needs to be deleted @Arbiter @Arbiter @Arbiter @Arbiter
    --- Double Post Merged, May 6, 2016 ---
    @Arbiter
     
  15. kazemanie

    kazemanie Staff

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    587
    Relax - spam tagging the admins/staff won't help you get things done any faster.

    Just do what I said - EDIT your post and delete the picture from the edit window. The edit button is at the BOTTOM LEFT of your post
     
  16. Aidden

    Aidden The better executive

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    3,480
    Likes Received:
    717
    There's nothing wrong with the forum layout. If you have suggestions feel free to post a thread in the suggestions section.
    Why would the thread need to be deleted? Only staff can remove threads.
     
  17. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    i had to delete it cuz i posted my username and couldn't figure out how to delete it @Aidden
     
  18. kazemanie

    kazemanie Staff

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    587
    Next time something like that happens, take a step back and do things slowly - Stressing out and spamming things won't help you any quicker.

    Glad you got it sorted - be more careful with your screenshots in the future. Lucky I spotted it for you ;)
     
  19. Aidden

    Aidden The better executive

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    3,480
    Likes Received:
    717
    You don't need to delete the thread just because you posted something that shows your username... You just need to delete whatever shows the username.
     
  20. nick6doeee

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    @Aidden okay sorry. but back to problem at hand. How am i going to get rune mate to run on my mac without getting "agentinitializationexception" problem...the bug is ^^^^^
    --- Double Post Merged, May 7, 2016, Original Post Date: May 6, 2016 ---
    i'd love to be able to get this issue resolved @Arbiter
     

Share This Page

Loading...